1. وکیل میخوام
    /
  2. مقالات
    /
  3. تهدید در فضای مجازی چیست
    /
مقالات
مقالات

تهدید در فضای مجازی چیست

جرایم اینترنتی
١٦ شهریور ١٤٠٣
مدت مطالعه: ۵ دقیقه
دریافت مشاوره رایگان جرایم اینترنتی
تهدید در فضای مجازی چیست

با افزایش استفاده از اینترنت و فضای مجازی، جرایم مربوط به آن نیز افزایش یافته است. یکی از این جرایم تهدید در فضای مجازی می باشد. به این ترتیب که افراد با استفاده از بستر فضای مجازی اقدام به تهدید افراد به انواع روشهای مختلف اقدام به تهدید افراد می نمایند. در ادامه وکیل کیفری سایت حقوقی وکیل می خوام به بیان تعریف تهدید در فضای مجازی می پردازد.

تهدید چیست؟

تهدید در لغت به معنای ترساندن دیگری است. به صورتی که شخص را به واسطه این ترس ، وادار به انجام دادن کاری خلاف میلش کند.

طبق ماده 668 قانون مجازات اسلامی ، تعریف تهدید این گونه بیان شده :

" هر کس با جبر و قهر و تهدید ، دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا مهر و امضا نماید به مجازات محکوم می شود."

پس می توان اینطور می توان نتیجه گرفت که تهدید می تواند به انواع روشهای مختلف باشد.چه شفاهی، چه کتبی یا با هر وسیله دیگر.

یکی از مهم ترین جرائم در فضای مجازی ، تهدید است. امروزه با توجه به گستردگی ارتباطات ، افراد به راحتی با هم ارتباط برقرار می کنند که این امر علاوه بر این که باعث پیشرفت و تحولات در تمامی زمینه ها می شود، گاها عامل سو استفاده و نا امنی از جمله ( تهدید در فضای مجازی ) است.

جرم تهدید در فضای مجازی یکی از مواردی است که در بستر اینترنت ، شکل میگیرد. این جرم سبب ورود آسیب به امنیت فرد میشود.

اگر فردی در فضای مجازی دیگران را به کار یا عدم کار ، وادار کند جرم تهدید در فضای مجازی محقق شده است.

مصادیق جرم تهدید چیست و چه انواعی دارد؟

مصادیق مهم جرم تهدید در فضای مجازی عبارتند از:

 

آیا تهدید در فضای مجازی جرم است ؟

طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی : هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرافتی یا مالی ، نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه تهدید را انجام بدهد یا ندهد به مجازات محکوم خواهد شد .بنابر این ماده ، صرف تهدید ، جرم است حتی اگر انجام نشود.

تهدید با هر دسیله و ابزار و به هر صورت چه شفاهی یا کتبی در فضای مجازی جرم است . بنابراین هر گونه تهدید مانند تهدید به قتل، تهدید به پخش عکس و ویدئوهای خصوصی، تهدید به آبرو ریزی ، تهدید به افشای اسرار شخصی و حتی تهدید به پخش اسکرین شات های چت های خصوصی و هر گونه تهدیدی جرم محسوب میشود.

 

آیا تهدید کردن، فقط علیه افراد خاصی جرم محسوب میشود؟

خیر ، تهدید علیه هر فردی و با هر مشخصات سنی را شامل می شود و قابل مجازات و پیگیری است.

همانطور که در بالا گفته شد ، صرف تهدید کردن ، جرم محسوب می شود.اما اگرفردی این تهدید را عملی نماید نتیجه آن چه خواهد شد؟

در صورتی که فرد از حدود تهدید فراتر رود و تهدید را عملی نماید ، جرم جدید محسوب می شود. بنابراین مجازات متعدد را درپی خواهد داشت .

طبق ماده 745 قانون مجازات اسلامی : هر کس به وسیله سامانه های رایانه ای و مخابراتی   ، صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، قطعا مرتکب جرم شده و مجازات می شود.

بنابراین اگر کسی عکس و فیلم شما را بدون اجازه و یا با ایجاد تحریف و تغییر و یا با علم به تحریف یا تغییر آن منتشر کند ، مرتکب جرم شده و باید مجازات شود.

وکیل و مشاوره برای تهدید شدن در فضای مجازی

در پایان باید اشاره نمود که به دلیل تخصی بودن مبحث جرایم فضای مجازی و وجود قوانین خاص خود لزوم استفاده از مشاوره یا گرفتن وکیل متخصص در این زمینه ضروری می باشد. سایت حقوقی وکیل میخوام با دارا بودن وکلای خبره در زمینه جرایم اینترنتی و فضای مجازی به شما کمک فراوانی می کند.

09197864946
info@vakilmikham.com
WhatsApp Iconدریافت مشاوره