معایب دادن حق طلاق به زن
امروزه شروط ضمن عقد از مباحث مهم و بحث برانگیز در حوزه حقوق خانواده است که یکی از مهم ترین شروط دادن حق طلاق به زن است.البته نباید فراموش کرد که طبق قانون حق طلاق متعلق به مرد است و حتی در صورت دادن حق طلاق به زن این حق قانونی از مرد سلب نمی شود و او می تواند خود اقدام به طلاق نماید.
گرفتن حق طلاق به دو صورت یا در خود سند ازدواج به صورت شرط ضمن عقد یا به صورت یک سند رسمی دیگر می باشد که به این صورت که طرفین بعد از نکاح به دفتر اسناد رسمی مراجعه و اقدام به تنظیم وکالتنامه طلاق می نمایند.البته حضور در در دفترخانه برای ثبت طلاق الزامی نمی باشد ولی بهتر است به صورت رسمی و در دفتر خانه صورت گیرد.توصیه تیم وکلا و مشاوران سایت وکیل می خوام این است با توجه به اینکه وکالت یک عقد جایز است و امکان برهم زدن آن وجود دارد به در قالب یک عقد لازم دیگر به صورت شرط ضمن عقد انجام گیرد و یا عزل آن توسط یک عقد لازم دیگر ساقط شود.
در هنگام ثبت و تنظیم وکالت در دفاتر اسناد حتما باید سه مورد زیر در داخل وکالتنامه نوشته شود: 1- حق توکیل به غیر.
2-حق عزل ئکیل را ندارد. 3- حق ضم وکیل را ندارد
همچنین در برخی موارد زوجه این امکان وجود دارد که زن همه یا بخشی از مهریه خود را در قبال دریافت حقوق برابر ازدواج مانند حق طلاق، ببخشد. اصولا توصیه مشاوران حقوقی ما بر این است که مهریه به طور کامل حذف نشود و فقط مقداری از آن کاسته شود و در مقابل زن به همسر خود وکالت در طلاق اعطا کند.
دادن وکالت در طلاق به زوجه چیست:
اگر شوهر به زن رای طلاق وکالت بدهد، به او این امکان را می دهد که بدون حضور شوهر خود به کمک وکیل برای طلاق توافقی اقدام نماید. و برای زوجه بهتر این است که وکالت اعطا شده به زوجه به صورت مطلق بوده ، چون وکالت مشروط و معلق به راحتی قابلیت اجرایی ندارد و زوجه در اثبات تحقق شروط مذکور در وکالتنامه را دچار مشکل می کند.
اعطای وکالت طلاق به زوجه، به معنای انتقال حق طلاق به زن نیست و ضرری برای زوج ندارد. چون این وکالت به معنی سلب کلی حق طلاق از زوج نبوده است . و مرد کماکان این حق را دارد که همسر خود را طلاق دهد.
در نهایت توصیه ما این است حتی اگر وکالت در طلاق در سند ازدواج ذکر شده باشد، باز هم طرفین برای رسمی کردن آن به دفتر اسناد رسمی مراجعه نمایند. زیرا اجرایی نمودن حق طلاق از سوی زوجه وقتی که فقط در عقدنامه ذکر شده، است با مشکلاتی روبرو می شود.
معایب دادن حق طلاق به زن:
اولین عیب از معایب احتمالی دادن حق طلاق به زن این است که که وی با وکالتی که در دست دارد و پس از طی مراحل مانند انتخاب وکیل برای همسر، ممکن است مهریه خود را در اذای طلاق خلع بذل کند ولی در ایام عده و بدون اطلاع زوج، به “مابذل” رجوع کند و حتی زوج اطلاع نداشته باشد که در کدام دادگاه خانواده و یا کدام دفترخانه طلاقی طلاق ثبت شده است.
دومین عیب این است که به عقیده برخی از روانشناسان، خانمها دارای روحیه حساس تری نسبت به مردها هستند. به این دلیل واگذاری حق طلاق به زن را اقدامی نادرست می باشد. چون که با داشتن حق طلاق و در صورت بروز کوچکترین مشکل، امکان استفاده از این حق برای زوجه وجود خواهد دارد اگرچه تمامی زنان در چنین مواقعی احساسی تصمیم نمیگیرند. البته از آن جایی که این نظر سلیقه ای بوده و دقیق شاید به نظر نرسد. اما تصمیم جدایی از یک طرف ممکن است در آینده مشکلات جدی به همراه داشته باشد.
مزیت داشتن وکیل
در زمانی که زن بتواند حق طلاق یا به عبارت درست تر وکالت از طلاق را از مرد بگیرد. اگر تصمیم به جدایی بگیرد باید در طی روند طلاق حتماً از یک وکیل طلاق در این زمینه استفاده نماید.
چون استفاده از یک وکیل پایه یک دادگستری این امکان را می دهد تا به جای مرد در مراحل مختلف طلاق حضور بیابد و بتواند مراحل اجرای حکم طلاق را تا آخر طی کند. که در این مرحله تیم حقوقی وکیل میخوام می تواند کمک شایانی انجام دهد.