قاچاق مواد مخدر و مجازات آن چیست ؟
مسلما قاچاق مواد مخدر یکی از سنگین ترین جرایم از نظر مجازات آن می باشد به طوری که در میان مردم بسیار رعب آور می باشد. قاچاق مواد مخدر علاوه برپیامد های ناخوشایند اجتماعی آن در جامعه، از نظر قانونی جرم می باشد و قانون گذار برای آن مجازات سنگینی در نظر گرفته است. در ادامه وکیل کیفری سایت حقوقی وکیل میخوام متخصص در امور جرایم مربوط به مواد مخدر به بیان مجازات جرم مواد مخدر می پردازد.
منظور از قاچاق مواد مخدر ، ورود مواد طبیعی و شیمیایی آور ممنوعه و غیر مجاز با راههای غیر قانونی به داخل کشوراست . در واقع ورود غیر قانونی یک کالا به یک کشور یا خروج غیر قانونی آن از کشور ، قاچاق محسوب می شود. و فردی را که مرتکب قاچاق می شود را قاچاقچی یا سودا گر می گویند.
قاچاق مواد مخدر پیامدهای بدی برای جامعه دارد از جمله : تهدید کننده نظام اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری است . قاچاق مواد مخدر فساد را در جامعه گسترش می دهد. این جرم عمدتا به صورت سازمان یافته و بین المللی ، ریشه بسیاری از مفاسد اقتصادی خواهد بود و عاملی برای از بین رفتن فرصت های شغلی برای جمعیت شاغل یک کشور خواهد بود . تهدید جان افراد جامعه و افزایش سرقت و نا امنی از دیگر آثار زیان بار قاچاق مواد مخدر می باشد.
ماده یک قانون مبارزه با مواد مخدر و در بند 2 آن چنین بیان شده : وارد کردن ، ارسال ، صادر کردن ، تولید و ساخت انواع مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی جرم است .
ماده 28 قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر بیان می کند : کلیه اموالی که از راه قاچاق مواد مخدر بدست بیاید در صورت وجود ادله کافی ، برای مصادره و به نفع دولت ضبط خواهند شد .
قانون گذار برای جرم قاچاق مواد مخدر با رعایت تناسب و با توجه به میزان موادی که صادر یا وارد شده مجازات های متفاوت را اتخاذ کرده است و همچنین میان مواد مخدر صنعتی و سنتی نیز تفکیک قائل شده است .
مجازات هایی که برای مجرمان جرم قاچاق مواد مخدر می توان نام برد عبارتند از :
1- اعدام
2- حبس
3- جزای نقدی
4- شلاق
5- ضبط و مصادره اموال
بر اساس بند ت ماده 127 قانون مجازات اسلامی ، معاون جرم به یک تا دو درجه پایین تر مجازات جرم ارتکابی محکوم می شود.
از آنجایی که جرم قاچاق مواد مخدر در شمار جرایم تعزیری قرار دارد ، چنانچه مجازات فاعل اصلی آن اعدام باشد مجازات معاون آن حبس تعزیری درجه دو یا سه خواهد بود
بر اساس ماده 37 قانون مجازات اسلامی جهات تخفیف عبارتند از :
1- گذشت شاکی یا مدعی خصوصی
2-نداشتن سوپیشینه مجرم
3- عدم سابقه مجرمیت بر طبق قوانین مربوط به مواد مخدر
4- وجود انگیزه شرافت مندانه
5- داشتن همکاری با پلیس یا مقامات قضایی به منظور کشف آثار و ادله جرم
6- مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم
لازم به ذکر است در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف ، دادگاه می تواند مجازات یک تا سه درجه تقلیل دهد یا انفصال دائم را به انفصال موقت و مصادره اموال را به جزای نقدی تبدیل کند.
دادگاه انقلاب مرجع صالح به رسیدگی اینگونه جرایم می باشد.
از آنجایی که مباحث مواد مخدر بسیار سنگین است توصیه می شود قبل از هر اقدامی ، با یک وکیل با تجربه و متخصص مشورت نماید. چرا که طرح وعوا و تنظیم لوایح اشتباه به روند رسیدگی آسیب زده و دیگر به هیچ عنوان قابل تصحیح نباشد سایت حقوقی وکیل می خوام با دارا بودن بهترین وکلای کیفری در زمینه مواد مخدر می تواند کمک فراوانی به شما نماید.