امروزه گسترش مصرف مواد مخدربین افراد جامعه مخصوصا در بین جوانان و نوجوانان ، آثار و پیامدهای نامطلوبی را بر جسم و روح ایشان افزایش داده و موجبات ناامنی خانوادگی و اجتماعی را فراهم کرده است . در جوامع کنونی منشا بسیاری از جرائم و جنایت ها مصرف مواد مخدر می باشد. شخص معتاد ابتدا برای تفریح و سرگرمی به مواد روی می آورد ولی بعد از مدتی چنان به مواد وابسته می شود که به آن اعتیاد پیدا میکند و حاضر است برای مصرف آن و رسیدن به آن لذت کاذب ، دست به ارتکاب هر جرمی بزند. نتایج تحقیقات نشان داده که عللی مانند فقر و بیکاری ، دسترسی به مواد مخدر ، دوستان ناباب ، شرایط نامساعد خانوادگی از عوامل ارتکاب جرم است . در ادامه وکیل کیفری سایت حقوقی وکیل میخوام متخصص در جرایم مربوط به مواد مخدر به بررسی این مطلب می پردازد.
این ارتباط زمانیکه سو مصرف منظم و یا بصورت وابستگی به موادی از قبیل هروئین و مواد صنعتی نظیر شیشه و اکستازی و .. باشد بسیار قوی تر می باشد. بسیاری از معتادان هزینه مصرف مواد خود را از طریق جرائمی مانندسرقت و کلاهبرداری و .. بدست
می اورند. با افزایش مصرف مواد مخدر ، این جرائم نیز در حال افزایش می باشد. در حال حاضر نزدیک به 70 درصد زندانیان کشور به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به خاطر جرائم مرتبط با مواد مخدر در زندان ها به سر می برند. بنابراین بخش قابل توجهی از جرائم توسط معتادان مواد مخدر انجام می شود.
این جرائم شامل :
نکته قابل توجه در اینجا این است که حتی نوع ماده ای که معتاد به آن اعتیاد دارد در نوع جرم ارتکابی موثر است .
مصرف کنندگان مواد مخدری مثل شیشه در مقایسه با مصرف کنندگان دیگر مواد ، بیشتر مرتکب جرائم خشن می شوند.نتایج تحقیقات نشان داده زمان خماری و زندانی بودن مصرف کنندگان شیشه بیشتر از سایر مصرف کنندگان مواد می باشد . و بیشترین پرونده جنایی مربوط به مصرف کنندگان شیشه است .
شیشه جز خطرناک ترین مواد مخدر صنعتی است ، مصرف شیشه باعث ترشح شدن دوپامین در مغز شده و احساس سرخوشی ، شادی کذب ، سرمستی ، اضطراب ، کاهش ضربان قلب و .. می شود. مصرف شیشه حتی برای یکبار جرم است و فرد مجازات میشود.
مهم ترین عوارض شیشه جنون شیشه است در این جنون فرد فرد شروع به زیر نظر گرفتن افراد کرده و حتی از دوربین نیز استفاده می کند و گاهی تصور میکند که دیگران او را با دوربین کنترل می کنند . او برای نجات از این وضعیت دست به اعمالی از جمله ضرب و شتم و حمله به افراد و متاسفانه قتل افراد وحتی فرزند و همسر خود می شود.
مطابق ماده 15 قانون مواد مخدر : شخص مصرف کننده مجرم است مگر اینکه برای دریافت گواهی تحت درمان مراجعه کند.
1-جرم صادر و وارد کردن مواد مخدر
2- جرم ترانزیت مواد مخدر
3- جرم حمل مواد مخدر
4- جرم مخفی کردن مواد مخدر
5- جرم خرید و فروش مواد مخدر
6- جرم توزیع مواد مخدر
7- جرم استعمال مواد مخدر
از آنجایی که مباحث مواد مخدر بسیار سنگین است توصیه می شود قبل از هر اقدامی ، با یک وکیل با تجربه و متخصص مشورت نماید و مشاوره حقوقی دریافت کنید. چرا که طرح وعوا و تنظیم لوایح اشتباه به روند رسیدگی آسیب زده و دیگر به هیچ عنوان قابل تصحیح نباشد سایت حقوقی وکیل میخوام با دارا بودن بهترین وکلای کیفری در زمینه مواد مخدر می تواند کمک فراوانی به شما نماید.