ممنوع الخروجی به معنای عدم امکان خارج شدن افراد از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی به صورت موقت یا دائم است. این عدم امکان خروج دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که شامل مشکلات مالیاتی، اختلافات زندگی مشترک، مسائل کیفری و ... است. اما آیا ممنوع الخروجی تا همیشه باقی میماند؟ راهی برای برطرف کردن یا لغو آن نیست؟ دقیقا ما اینجاییم تا به شما بگوییم چگونه میتوان ممنوع الخروجی را برطرف کرد. چراکه به هر حال خروج از کشور و سفر به نقاط مختلف جهان، حق طبیعی هر انسان است و نمیتوان آن را نادیده گرفت. در ادامه با ما همراه باشید تا از جزئیات ممنوع الخروجی، استعلام وضعیت و راههای برطرف کردن آن آشنا شوید.
ممنوع الخروجی چیست؟
فردی که ممنوع الخروج میشود، ممکن است تمامی مدارک لازم برای خارج شدن از کشور را داشته باشد اما اجازه حقوقی این امر را نداشته باشد. اما چرا؟
دلایل مختلفی میتواند خروج افراد را با مشکل مواجه سازد. ممکن است شخصی که قصد خروج را دارد، متهمی باشد که پرونده کیفری دارد، ممکن است شاکی خصوصی داشته باشد، ممکن است بدهکار باشد و مواردی از این قبیل.
در صورت عدم آگاهی از وضعیت ممنوع الخروجی و اقدام برای خروج از کشور، فرد میتواند بلیط خود را تهیه کند اما امکان گذر از گیت فرودگاه را نخواهد داشت. از همین رو همواره توصیه میشود پیش از هرگونه اقدام برای خارج شدن از کشور، حتما در مورد این مسئله استعلام بگیرید تا از هدر رفتن زمان و پرداخت هزینههای گزاف، پیشگیری کرده باشید. چرا که اقدامات لازم برای رفع ممنوع الخروجی از زمان آگاهی از آن تا پرواز انجام شدنی نیست.
حکم ممنوع الخروجی افراد، توسط چه ارگان هایی صادر می شود؟
شاید برایتان سوال باشد که حکم ممنوعیت خروج افراد از کشور توسط چه ارگانهایی صادر میشود. بسته به نوع ممنوع الخروجی افراد، ارگانهای تصمیم گیرنده نیز متفاوت هستند. این ارگانها به شرح زیر میباشند:
- سازمان تامین اجتماعی، اداره دارایی و بانک مرکزی از مراجعی هستند که میتوانند برای اشخاص بدهکار از دادستان کل کشور، درخواست ممنوع الخروجی داشته باشند.
- دادگاه حقوقی یک مرجع قضایی است که به پروندههای مالی و بدهکاریهای اقتصادی رسیدگی میکند. در صورت تشخیص محکومیت فرد، شخص طلابکار میتواند درخواست ممنوعیت خروج را اعلام کند. دادگاه حقوقی نیز این درخواست را برای دایره اجرای احکام مطرح کرده و حکم ممنوع الخروجی فرد خاطی صادر میشود.
- اداره ثبت از مراجع دیگری است که میتواند حکم ممنوع الخروجی را برای افراد بدهکار با اسناد رسمی صادر کند. به بیانی دیگر اگر افراد در مسائل مهریه و چک شاکی یا مطالبه گری داشته باشند، از این اداره حکم ممنوع الخروجیشان صادر میشود.
- دادسرا اولین مرجعی است که به جنایات رسیدگی میکند. از همین رو اگر طی بازپرسی، فردی به عنوان متهم شناحته شود و دادستان یا بازپرس پرونده تصمیم بگیرد که ممنوعیت خروج او برای روند پرونده تاثیر موثری دارد، حکم ممنوع الخروجی توسط دادستان کل صادر میشود.
انواع ممنوع الخروجی
با توجه به بخش قبل، میتوان ممنوعیت خروج از کشور را به 4 نوع تقسیم کرد:
- ممنوع الخروجی مالیاتی: برای افرادی با بدهی مالیاتی بیش از 500 میلیون تومان.
- ممنوع الخروجی کیفری: برای افراد بدهکار به بانک و متهمانی که جرم آنها ثابت نشده ات.
- ممنوع الخروجی قضایی: برای آقایانی که مشکل سربازی داشته و نیز افرادی که اجازه خروج از طرف قیم خود را ندارند.
- ممنوع الخروجی توسط اداره ثبت اسناد و اداره دارایی: برای آن دسته از افرادی که به دستور دادگاه یا صدور اجراییه توسط این مراجع، بدهکار هستند.
حال به طور مختصر متوجه شدیم که رای ممنوع الخروجی توسط کدام مراجع و برای چه پروندههایی صادر میشود. در ادامه میخواهیم کمی جزئیتر به مسائلی که مانع خروج افراد از مرزها میشود، بپردازیم.
در چه صورت افراد ممنوع الخروج می شوند؟
افرادی ممنوع الخروج هستند که:
- بدون اجازه همسر یا پدر خود نمیتوانند گذرنامه دریافت کنند.
- بدهیهای مالیاتی داشته و مشمول قوانین مربوط به ممنوع الخروجی مالیاتی هستند. (سقف تعیین حداکثری بدهی برای افراد حقیقی و حقوقی با هم تفاوت دارد. به این صورت که برای افراد حقیقی معمولی تا سقف 10 میلیون تومان، برای افراد حقیقی 200 میلیون تومان و برای افراد حقوقی 500 میلیون تومان یا 20 درصد سرمایه اصلی است.)
- به بانکها بدهکار باشند.
- خروج آنها از کشور موجب خسارات مالی میشود.
- سابقه تخلف در خارج از کشور را دارند؛ مانند دزدی، تکدی گری، کلاهبرداری، مزاحمت و ... .
- ابلاغیهای کتبی با مضمون مخالفت سفر آنها با منافع جمهوری اسلامی ایران داشته باشند.
- دوره محکومیت آنها از نظر کیفری، به پایان نرسیده باشد.
- قصد فرار از پرداخت مهریه دارند.
- به عنوان متهم، جرم آنها ثابت شده اما امکان در دسترس نیستند یا احتمال فرار آنها وجود دارد.

شرایط ممنوع الخروجی چیست؟
ممنوع الخروج شدن شرایطی دارد که در موقعیتهای مختلف میتواند مانع بروز این مشکل شود. در ادامه به برخی از این شرایط میپردازیم.
- پیش از تهیه بلیط، حتما وضعیت ممنوع الخروجی خود را بررسی کنید.
- افراد مشمول باید حتما استعلام ممنوع الخروجی خود را قبل از سفر بگیرند و در صورت نیاز باید از وثیقه برای خروج استفاده نمایند.
- در صورتی که تشخیص داده شود سفر افراد به دلایل مجرمانهای است، احتمال ممنوع الخروجی آن بیشتر است.
- افرادی که به دلیل بدهی ممنوع الخروج هستند اما و ورشکسته شدهاند، میتوانند با اثبات این موضوع از کشور خارج شوند.
- افرادی که با هدف مطالات مالی میخواهند کشور را ترک کنند، کافی است مدارک لازم را ارائه دهند تا ممنوعیت خروج آنها لغو گردد.
- بانوان متاهل برای خروج از کشور باید اجازهنامه همسر خود را داشته باشند. حال این اجازه ممکن است از قبل به صورت کتبی ثبت شده باشد یا حین خروج خانم، ثبت گردد.
مهریه و شرایط ممنوع الخروجی آقایان
آقایان در زمان عقد تعهدی مالی دارند که به عنوان مهربه برای زنان شناخته میشود. به موجب این تعهد هر زمان که زن، درخواست مهریه خود را داشته باشد، مرد موظف به پرداخت آن است. حال ممکن است برخی از آقایان به هر نحوی از پرداخت مهریه سر باز زنند. در چنین شرایطی خانمها میتوانند حکم ممنوعیت خروج آنها از کشور را دریافت کنند. برای این کار هم دو راه وجود دارد:
- ثبت درخواست ممنوع الخروجی آقا از طریق دادگاه
- ثبت درخواست ممنوع الخروجی آقا از طریق ثبت
ممنوع الخروجی آقایان متاهل برای مهریه توسط دادگاه
زمانی که درخواست دریافت مهریه توسط خانم از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه ارسال میشود، رای دادگاه مبنی بر پرداخت مهریه از سوی مرد صادر میشود.
حال اگر آقا اقدامی برای پرداخت مهریه یا درخواست تقسیط آن انجام ندهد، خانم میتواند از همان دادگاه درخواست ممنوع الخروجی آقا را داشته باشد.
به طور معمول دادگاه برای آقایان مهلتی یک ماهه در نظر میگیرد تا نسبت به پرداخت، قسط بندی یا اعسار مهریه اقدام نمایند. چنانچه اقدامی در این مدت از سوی مرد انجام نگیرد، دادگاه درخواست خانم مبنی بر ممنوعیت خروج مرد را تایید میکند. (اعسار در واقع به معنی عدم توانایی مرد برای پرداخت مهریه به صورت یکجا است.)
ممنوع الخروجی آقایان متاهل برای مهریه توسط اجرای ثبت
روش دیگری که خانم میتواند مرد را ممنوع الخروج کند این است که به دفترخانهای که عقد در آنم صورت گرفته مراجعه نماید و درخواست صدور اجراییه را ثبت کند. پس از ابلاغ این درخواست به آقا، خانم میتواند تمامی اموال او را توقیف نماید.
اما گاهی آقایان از معرفی اموال خود برای پرداخت مهریه امتناع کرده و خانمها نیز دسترسی لازم به این اموال را ندارند. در چنین شرایطی خانم میتواند درخواست ممنوع الخروج شدن مرد را داشته باشد.
گاهی ممکن است اموال توقیف شوند اما به اندازه تمامی طلب خانم بابت مهریه نباشد. در چنین شرایطی زن میتواند تا دریافت باقی طلب خود از مهریه درخواست ممنوع الخروجی آقا را ثبت کند.
برای این کار هم باید به دفتر ثبت عقدشان مراجعه کرده و برای صدور اجراییه درخواست خود را ثبت نماید. پس از صدور اجراییه لازم است به اداره اجرای ثبت اسناد مراجعه کند تا هم توقیف اموال انجام گیرد و هم ممنوع الخروجی آقا.
فرزندان و شرایط ممنوع الخروجی
فرزندانی که کمتر از 18 سال سن دارند، باید با اجازه ولی قهری خود از کشور خارج شوند. چنانچه حضانت فرزندی بر عهده مادر باشد، پدر یا پدربزرگ او میتوانند مانع خروج از کشور شوند. همچنین اگر حضانت با پدر باشد، مادر با استناد بر حق ملاقات با فرزند خود، میتواند مانع خروج فرزندش از کشور شود.
البته برای پدران ممنوع الخروج کردن فرزندان شاید حداکثر یک ساعت زمان ببرد. اما اگر مادر بخواهد چنین اقدامی انجام دهد باید دلایل موجهی به دادگاه خانواده ارائه دهد. سپس قاضی با بررسی دادخواست مادر و شنیدن توضیحات پدر، تصمیم میگیرد که حکم ممنوع الخروجی جایز است یا خیر.
گاهی ممکن است دادگاه تشخیص دهد که صلاح فرزند این است که به خارج از کشور برود. در این شرایط مجوز لازم برای خروج او صادر میشود. اما همزمان از سرپرست او نیز تامین مناسبی برای بازگشت کودک اخذ میشود که مشروط بر درخواست والدی است که حق ملاقات دارد.
با توجه به اهمیت موضوع ممنوع الخروجی برای فرزندان در خانوادههایی که طلاق را تجربه کردهاند، بهترین راه این است که با یک وکیل خوب در حوزه ممنوع الخروج شدن، مشورت نمایید تا با آگاهی از جزئیات لازم به درستی قدم بردارید.
دختران مجرد و شرایط ممنوع الخروجی
دخترانی که بالای 18 سال سن دارند نیازی به اجازه پدر برای خروج از کشور ندارند. اما اگر پدر بتواند با دلایل منطقی ثابت کند که خروج دختر به ضرر او خواهد بود، میتواند دادخواست ممنوع الخروج کردن دخترش را به دادگاه ارائه کند تا تصمیم نهایی گرفته شود.
ممنوع الخروجی زنان متاهل
به طور کلی زنان متاهل برای دریافت پاسپورت نیاز به اجازه کتبی همسر خود دارند. باید بدانید حتی در شرایطی که این اجازه از سوی همسر دریافت شود، هر زمان که بخواهد میتواند آن را پس گرفته و خانم را ممنوع الخروج کند. البته در ابن صورت هم ممکن است دادستان درخواست ممنوع الخروجی خانم را بررسی کرده و در صورت لزوم، آن را لغو کند.
لازم به ذکر است که خانمها میتوانند نسبت به عدم اجازه همسر برای خروجشان از کشور به دلایل غیرمنطقی، شکایت نموده و دلایل خود را برای سفر روشن سازند.
نکته دیگر اینکه خانمهایی که به همراه همسر خود در خارج از کشور زندگی میکنند، مشمول ممنوع الخروجی نیستند. از همین رو میتوانند به راحتی از کشور خارج شوند.
ممنوع الخروجی مردان متاهل
در مورد ممنوع الخروجی آقایان در صورت عدم پرداخت مهریه در بخش های قبل صحبت کردیم. اما لازم است بدانید که اگر مرد بتواند تامین مناسبی تهیه کند، احتمال رفع ممنوع الخروجی او وجود دارد.
به علاوه اگر آقا به جرم ترک انفاق محکوم شود، بازپرس میتواند قرار ممنوعیت از خروج را برای او صادر کند.

حکم ممنوع الخروجی افراد چقدر اعتبار دارد؟
به طور کلی حکم ممنوعیت خروج از کشور برای افراد، اینگونه نیست که با گذشت زمان و به خودی خود حل شود. اعتبار این حکم 6 ماه است اما امکان تمدید مجدد آن با صلاحدید قاضی وجود دارد.
پس از ابلاغ این حکم، طرفین 20 روز فرصت دارند تا نسبت به رای صادر شده اعتراض خود را اعلام کنند. در این صورت دادگاه مجدد دادخواست افراد را مورد بررسی قرار داده و ممکن است تجدید نظر کند.
نحوه استعلام ممنوع الخروجی چگونه است؟
در گذشته افرادی که قصد مسافرت به خارج از کشور را داشتند، عوارضی بابت خروج از کشور پرداخت میکردند. به علاوه باید بررسی میکردند که مبادا منع خروج داشته باشند. برای این کار هم باید یا به صورت حضوری به اداره گذرنامه مراجعه میکردند یا با تماس تلفنی استعلام ممنوع الخروجی خود را انجام میدادند.
به مرور با توجه به مشکلاتی که این روشها داشت، سامانهای تحت عنوان سامانه استعلام ممنوع الخروجی راهاندازی شد تا اکثر مخاطبان بتوانند به راحتی مراحل استعلام را به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام دهند. البته نوع ممنوع الخروجی نیز در نحوه استعلام آن نقش دارد. به طور کلی سامانههای استعلام ممنوع الخروجی عبارتند از:
- سامانه exitban.ssaa.ir
- اپلیکیشن پلیس من
- سامانه مالیات من my.tax.gov.ir
استعلام ممنوع الخروجی به صورت حضوری
گفتیم که اغلب مسافرین امروزه برای استعلام ممنوع الخروجی از سامانههای الکترونیکی استفاده میکنند. اما پیش از صحبت در مورد این سامانهها بد نیست راهکارهای حضوری استعلام این مهم را نیز بررسی کنیم.
راهنمای استعلام ممنوع الخروجی از اداره گذرنامه
مراجعه حضوری به اداره گذرنامه برای استعلام ممنوع الخروج بودن از روشهای قدیمی است. متقاضیان میتوانند با در دست داشتن کارت ملی، شناسنامه و گذرنامه به یکی از شعب اداره مذکور مراجعه کنند و از وضعیت ممنوعیت خروج خود مطلع شوند.
البته با توجه به کاربری آسان سامانه الکترونیکی استعلام ممنوع الخروجی توصیه میشود از مراجعات حضوری به اداره گذرنامه خودداری نمایید و وضعیت را به صورت اینترنتی پیگیری نمایید.
راهنمای استعلام ممنوع الخروجی از فرودگاه امام
روش دوم برای استعلام حضوری ممنوع الخروج بودن، مراجعه به فرودگاه بینالمللی امام خمینی میباشد. این روش برای افرادی مناسب است که با هیچ یک از روشهای اینترنتی یا حضوری قادر به استعلام نباشند.
در چنین شرایطی افراد حقیقی یا حقوقی باید اطلاعات خود را آماده نموده و در اختیار کارکنان فرودگاه قرار دهند تا استعلامگیری ممنوع الخروجی آنها را انجام دهند.
استعلام ممنوع الخروجی به صورت الکترونیکی
امروزه عمده درخواستهای استعلام ممنوع الخروجی به صورت الکترونیکی و از سامانه exitban.ssaa.ir انجام میشود. در ادامه به نحوه استعلام ممنوع الخروجی بسته به انواع آن می پردازیم.
راهنمای استعلام ممنوع الخروجی از قوه قضاییه
قوه قضاییه یکی از مراجعی است که مراجعین زیادی داشته و رسیدگی به درخواست تمامی آنها زمان زیادی نیاز دارد. از همی رو سعی کرده است تا حد ممکن خدمات خود را به صورت غیرحضوری ارائه کند تا افراد بتوانند به راحتی درخواست خود را ثبت و پیگیری نمایند. یکی از بخشهای این سازمان، مربوط به استعلام ممنوع الخروجی است.
آن دسته از متقاضیانی که باید ممنوع الخروجی را از طریق قوه قضاییه استعلام کنند، باید وارد سایت ملی قوه قضاییه به نشانی eadl.ir شده و بخش مربوط به استعلام ممنوع الخروجی را انتخاب نمایند.
نکته قابل توجه این است که سامانه استعلام ممنوع الخروجی ثبت اسناد و قوه قضاییه با هم یکسان است و افراد میتوانند از طریق سامانه ثبت من نیز اقدام کنند.
استفاده از کد ملی برای استعلام ممنوع الخروجی
رایج ترین روش برای استعلام ممنوع الخروجی استفاده از کد ملی است. برای این کار کافی است وارد سایت exitban.ssaa.ir شوید. سپس کد ملی و اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید تا وضعیت ممنوع الخروجی خود را مشاهده نمایید.
توجه داشته باشید که این سامانه تنها مربوط به پروندههایی است که در دوایر اجرای اسناد رسمی سازمان اسناد و املاک کشور مورد بررسی قرار گرفتهاند.
راهنمای استعلام ممنوع الخروجی اداره مالیات
آن دسته از افرادی که ممکن است به دلایل مالیاتی دچار مشکلات ممنوع الخروجی شوند، باید از طریق سامانه مالیات من به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به استعلام وضعیت، اقدام کنند.
برای این کار لازم است در سامانه ثبت نام کنند. در این سامانه علاوه بر استعلام ممنوع الخروجی میتوان بدهیهای مالیاتی خود را نیز مشاهده و پیگیری کرد.
راهنمای استعلام ممنوع الخروجی ناجا
یکی دیگر از سامانههای استعلام ممنوع الخروجی، اپلیکیشن پلیس من است. در واقع استعلام ممنوعیت خروج تنها یکی از خدمات این برنامه میباشد.
روشهای مذکور همگی به صورت رایگان انجامپذیرند اما برای استعلام ممنوع الخروجی با اپلیکیشن ناجا باید هزینه اندکی پرداخت کنید.
راهنمای استعلام ممنوع الخروجی کیفری
برای استعلام ممنوع الخروجی کیفری نمیتوانید از سامانه exitban.ssaa.ir استفاده کنید زیرا تنها مختص پروندههای دوایر اجرای ثبت است.
از همین رو دو را پیش رو دارید:
- استفاده از اپلیکیشن پلیس من
- مراجعه حضوری به اداره گذرنامه
راهنمای استعلام ممنوع الخروجی سامانه ثبت
برای بررسی ممنوع الخروجی مرتبط با پروندههای ثبتی می توانید وارد سایت سازمان اسناد و املاک کشور شوید که نشانی آن به این صورت است: www.ssaa.ir.
آیا امکان اعتراض به قرار ممنوع الخروجی وجود دارد؟
سوالی که ممکن است برای اغلب افراد مطرح باشد این است که آیا میتوان به قرار ممنوع الخروجی اعتراض کرد یا خیر. در پاسخ باید بگوییم که چنین امکانی وجود دارد. به دو روش میتوانید اعتراض خود را اعلام کنید:
- چنانچه قرار ممنوع الخروجی را بازپرس پرونده صادر کرده باشد، فرد میتواند تا 10 روز پس از آن، اعتراض خود را در دادگاه صالح اعلام کند.
- چنانچه قرار ممنوع الخروجی را دادگاه صادر کرده باشد، شخص 10 روز مهلت دارد تا نسبت به اعلام اعتراض خود در دادگاه تجدیدنظر استان محل سکونت، اقدام نماید.
اولین کاری که پس از ممنوع الخروجی باید انجام دهید
پس از صدور حکم ممنوع الخروجی اولین کاری که باید انجام دهید بررسی دلیل آن است. اگر دلیل را بدانید میتوانید از فرصت 20 روزه برای اعتراض استفاده کرده و در صورت توان، از راهحلهای موجود برای رفع حکم استفاده نمایید.
به عنوان مثال اگر دلیل ممنوع الخروجی فرار از مهریه باشد، میتوانید با اخذ حکم اعسار و تقسیط مهریه، شرایط خروج را برای خود فراهم کنید.
در برخی شرایط میتوان با گذاشتن وثیقه حکم ممنوعیت خروج را لغو کرد. اما به طور کلی مسئولیت بررسی دلایل ممنوع الخروجی و روشهای رفع آن بر عهده دادگاه است.
چگونه میتوان حکم ممنوع الخروجی را به طور کلی رفع نمود؟
در حالت عادی و مطابق با ماده 17 قانون گذرنامه، فرد بدهکار تا زمانی که بدهی خود را پرداخت نکند و رضایت طلبکار را جلب ننماید، نمیتواند از کشور خارج شده یا حکم ممنوع الخروجی خود را رفع کند.
بنابراین در شرایط مختلف، برای رفع حکم ممنوعیت خروج از کشور راهکارهای زیر باید انجام گیرد:
- پرداخت مالیات و بدهی
- خروج موقت با ارائه وثیقه
- اخذ اجازه برای خروج موقت به دلیل سفرهای زیارتی یا ضروری
- درخواست ابطال اجرایی
- معرفی اموال برای اجرای حکم مربوطه
- و ...
به طور کلی ممنوع الخروجی شما از سمت هر ارگانی که باشد، برای رفع آن نیز باید به همان ارگان مراجعه نمایید.
رفع ممنوعیت خروج از کشور برای متهمانی که به دلیل عدم دسترسی به آنها حکم مذکور صادر شده، تنها با معرفی خود به بازپرسی صورت میگیرد.
اگر فردی طی بازپرسی ممنوع الخروج شود، با تامین وثیقه میتواند از بازپرس بخواهد که به صورت موقت با حکم خروج او موافقت شود. اغلب اوقات بازپرسها در ازای پوشاندن جرم افراد، مالی باارزش را میپذیرند تا ممنوع الخروج نشوند.
افراد بدهکاری که نسبت به اعسار خود و تقسیط بدهی اقدام کردهاند، میتوانند از دادگاه درخواست رفع حکم ممنوع الخروجی را تقاضا کنند.
افرادی که بدهیهای مالیاتی، مهریهای و ... دارند، میتوانند بدهی خود را پرداخت کنند یا تامین مناسبی معرفی کنند تا حکم ممنوعیت خروج آنها رفع شود. البته برای برخی از بدهکاران مالیاتی و تجاری این امکان وجود دارد که با اعلام ورشکستگی بتوانند ممنوع الخروجی خود را رفع کنند.
مشمولین سربازی با سپردن تامین مناسب (مانند وثیقه) میتوانند برای سفر به خارج از کشور اقدام کنند. همچنین افرادی که از سوی بانک مرکزی ممنوع الخروج شدهاند، از طریق همین سازمان باید اذن خروج کسب کنند.
گاهی ممکن است به دلیل تشابه اسمی، ممنوع الخروجی برای شخص دیگری صادر شود. در چنین شرایطی فرد باید خودش یا وکیل، به ارگان مربوطه مراجعه نموده و با ارائه مدارک لازم، رفع ممنوع الخروجیاش را پیگیری نماید.
رفع ممنوعیت خروج برای ایرانیان مقیم در خارج از کشور
برای آن دسته از افرادی که در خارج از کشور اقامت دارن و حکم ممنوع الخروجی برایشان پابرجاست، سامانهای توسط وزارت امور خارجه تهیه شده اس تحت عنوان سامانه میخک. ایرانیان خارج از کشور برای پیگیری امور قضایی و حقوقی خود میتوانند از این سامانه استفاده کنند.
با ثبتنام در سامانه میخک میتوانند یک وکیل پایه یک خوب که در زمینه ممنوع الخروجی تجربه بالایی دارد انتخاب نموده و تمامی امور مربوط به این مشکل و رفع آن را به او بسپارند.
استثنائاتی که موجب لغو خروج از کشور می شوند!
برخی شرایط هستند که حکم ممنوع الخروجی را به صورت موقت لغو کرده و افراد میتوانند تنها یک مرتبه از کشور خارج شوند. این شرایط خاص عبارتند از:
- قصد سفر حج تمتع
- سفرهای درمانی برای بیماران خاص
- سفرهای با اهداف تجاری برای ممنوع الخروجهای مالیاتی با قصد تسویه و بهبود اوضاع مالی
توجه داشته باشید که اگر فردی بخواهد برای مدت 6 ماه در طول مدت ممنوع الخروجی خود به کشور دیگری سفر کند (به دلایل ضروری) باید ملکی را به عنوان ضمانت بازگشت معرفی کند. پس از بررسی کارشناسان و تایید اینکه ملک در رهن و اجاره نیست، شخص میتواند از کشور خارج شود.
اهمیت حضور یک وکیل خوب در پروندههای مربوط به ممنوعیت خروج از کشور
با توجه به تمام مطالب فوق میتوان دریافت که مسئله ممنوع الخروجی انواع مختلفی دارد که رفع هرکدام متکی به قوانین و مادههای متعدد است. شهروندان عادی قطعا با تمامی این قوانین و مادهها آشنا نیستند. از همین رو ممکن است زمان زیادی را از دست بدهند.
وکیلهایی هستند که در این زمینه باتجربهتر عمل میکنند. از همین رو با انواع ممنوع الخروجی و قوانین مرتبط با آن آشنا هستند. کافی است شما اطلاعات مربوط به پرونده خود را با جزئیات کامل در اختیار آنها قرار دهید تا راهنماییهای لازم را انجام دهند.
بهعلاوه اگر در این مدت یک وکیل خوب در کنارتان حضور داشته باشد از آرامش ذهنی و قلبی بیشتری برخوردار خواهید بود. هرچه ذهن آرامتر باشد، تصمیمات بهترین اتخاذ میگردد.
در آخر اینکه
ممنوع الخروجی برای انسان به عنوان مخلوقی که حق انتخاب و اختیار دارد، امری آزاردهنده است که جزئیات فراوانی هم دارد. بنابراین بهترین راه برای رفع سریع ممنوع الخروجی این است که با یک وکیل خبره و باتجربه در این زمینه در ارتباط باشید. یک وکیل خوب در زمینه ممنوع الخروجی به قدری تجربه دارد که بداند کدام راه، سریعتر شما را به آنسوی مرزها میرساند! پس اعتماد کنید و خود را از صرف زمان و هزینههای اضافی دور کنید.