دامنه گسترش رابطه نامشروع بسیار زیاد می باشد و رابطه نامشروع انواع مختلفی از روابط را در بر می گیرد. عدم آگاهی افراد از روابط نامشروع و انواع آن باعث بروز مشکلات ناخواسته فراوانی بین افراد می گردد. در این مقاله وکیل کیفری سایت حقوقی وکیل میخوام متخصص در امور جرایم منافی عفت و مشاوره حقوقی کیفری سعی نموده است که انواع مختلف روابط نامشروع را به همراه مجازت آن بیان نماید.
اگر بخواهیم رابطه نامشروع را تعریف کنیم، باید ابتدا به ماده 637 قانون مجازات اسلامی نگاهی بی اندازیم، این ماده بیان می دارد:
" اگر زن و مردی بدون عقد و ازدواج مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل به معنای بوسیدن یا مضاجعه به معنای با هم خوابیدن و هم بستر شدن بدون دخول شوند، به مجازاتی تا ۹۹ ضربه شلاق محکوم خواهند شد و در صورتی که عمل با عنف و اکراه باشد، یعنی رابطه نا مشروع به زور و با اعمال خشونت از سوی یکی از طرفین انجام شده باشد فقط اکراه کننده مجازات خواهد شد".
پس رابطه نامشروع عبارت است از هر گونه ارتباط خارج از عرف بین زن و مرد نامحرم که بین آنها رابطه ازدواج شرعی از قیبل عقد یا صیغه وجود ندارد ولی این رابطه منجر به دخول یا زنا نگردد.
از نظر حقوقی، زنا عبارت است از داخل شدن آلت تناسلی مرد در داخل واژن یا مقعد زن، بدون اینکه بین آن دو رایطه زوجیت برقرار شده باشد.
زنا یا رابطه جنسی که خود یک جرم حدی محسوب می گردد عبارت است از داخل شدن آلت یک مرد نامحرم در واژن یا مقعد یک زن نامحرم، اما رابطه نامشروع شامل طیف وسیعی از اعمال فیزیکی مثل لمس کردن، دست دادن، بوسیدن، هم آغوشی و حتی رد وبدل پیام و صحبت های غیر متعارف می گردد. که منتهی این روابط منجر به زنا یا دخول نگردد. در صورتی که رابطه منجر به بارادری شود مجازات رابطه نامشروع حامله شدن از دوستپسر را مطالعه کنید.
رابطه نامشروع خود در اصل به دو دسته تقسیم می شود:
روابط نامشروع مادون زنا مطابق تعریف ماده 637 قانون مجازات اسلامی شامل طیف وسیعی از اعمال خارج عرف و غیر متعارف بین زن و مرد نامحرم می باشد که منجر به زنا نگردد. این اعمال مانند باید فیزیکی بوده مانند بوسیدن، دست دادن، در آغوش گرفتن و غیره می باشد اما اعمال غیر فیزیکی مثل چشمک زدن یا لبخند زدن شامل تعریف این ماده نمی باشد.
خب همانطور که گفته شد رابطه نامشروع منتج به زنا یعنی ارتباط جنسی یا دخول آلت مرد در فرج یا مبهل زن، وقتی بین آن دو رابطه محرمیت وجود نداشته باشد.
روابط نامشروع از جمله دعاویی می باشد که برای پیگیری آن باید مستقیما به دادگاه مراجعه نمود بنابراین این جرم مستقیما در دادگاه مطرح می شود و بسته به اینکه چه مجازاتی دارد در دادگاه کیفری یک و دو مطرح می گردد.
جرم رابطه نامشروع نیز مانند اکثر جرایم کیفری برای اثبات آنها به طرق مختلف مانند، به اقرار، شهادت و علم قاضی تقسیم می شوند و برای برخی جرایم حد نصابهای ویژه یی در نظر گرفته شده به طور مثال برای اثبات زنا اقرار زانی و زانیه برای 4 بار، وجود 4 شاهد عادل مرد یا 3 مرد و 2 زن در زمان وقوع زنا و علم قاضی لازم می باشد. لازم به ذکر است که وجود مدارک دیگری مثل فیلم و عکس و امثال آنها به علم قاضی در اثبات جرم کمک می کند.
مجازات رابطه نامشروع بسته به عوامل مختلف و شرایط و نوع آن مختلف است، در جرم رابطه نامشروع غیر زنا قانون گذار تا 99 ضربه شلاق را بنا به صلاح دید قاضی تعیین نموده است.البته به طور دقیق برای معین نمودن مجازات باید شرایط و نوع عمل نیز بررسی گردد.
از آنجایی که مجازات جرم روابط نامشروع به غیر از زنا و جرایم حدی در زمره مجازات تعزیری درجه شش قرار دارد. پس با گذشت پنج سال از تاریخ ارتکاب جرم یا آخرین اقدام تعقیبی و تحقیقی و همچنین سپری شدن هفت سال از زمان قطعیت حکم، می توان آن را تعقیب نمود. در غیر اینصورت مشمول مرور زمان می شود.
برای جواب به این سوال نیز باید شرایط مختلفی را بررسی نمود ولی به طور معول تا 99 ضربه شلاق برای این جرم تعیین می گردد.
جرم رابطه نامشروع ساده سابقه کیفری به همراه ندارد.
در جواب باید گفت این مدارک صرفا در قانع کردن علم قاضی موثر می باشد.
در جواب باید گفت در هر صورت باید مهریه پرداخت گردد، ولی رابطه نامشروع ممکن است فرد را از دریافت نفقه محروم کند.
در پایان توصیه می شود که چون اثبات و طرح دعوای درست در دعاوی منافی و زنا و به خصوص دفاع از آنها از امور بسیار تخصصی کیفری می باشد لذا توصیه می شود در این موارد حتما از مشاوره حقوقی وکلای کیفری سایت حقوقی وکیل می خوام در امور جرایم منافی عفت کمک بگیرید.