اگر به یک مهمانی مختلط دعوت شدید در ابتدا باید این نکته را بدانید که حضور در این مهمانی ها به تنهایی جرم نیست چرا که از منظر قانونگذار شرکت در مهمانی جرم انگاری نشده است . اما اگر در این مهمانی ها مشروبات الکلی مصرف کنید یا مواد مخدر استعمال کنید و یا مرتکب روابط نامشروع شوید و پلیس به آنجا وارد شود ، شما به عنوان مجرم دستگیر و مجازات خواهید شد. در این موارد نوع مجازات بستگی به نوع جرم دارد که از نوع حدی و غیر قابل تخفیف باشد یا تعزیری باشد که می تواند به شکل حبس ، شلاق ، یا جریمه نقدی اجرا شود.
مجازات برگزاری پارتی چیست ؟
مجازات برگزاری مهمانی یا پارتی مختلط مطابق با ماده 639 قانون تعزیرات بیان شده است . بر اساس این ماده : هر کسی که مرکز فساد و فحشا را برپا یا اداره کند به حبس از یک تا ده سال محکوم خواهد شد . برای اثبات این جرم ،باید فراهم بودن شرایط مرکز فحشا و فساد مورد بررسی قراربگیرد .
مجازات جرایمی صورت گرفته احتمالی در پارتی مختلط
در این قسمت به مجازات جرائمی می پردازیم که ممکن است فرد شرکت کننده در پارتی های مختلط ، مرتکب آن شود.
1- مجازات استعمال مشروبات الکلی در پارتی مختلط
در کشور ما نوشیدن مشروبات الکلی به عنوان جرم شناخته شده و قابل مجازات است .
مطابق با قانون مجازات اسلامی : هر شخصی که مشروبات الکلی مصرف کند به مجازات حدی شرب خمر که معادل هشتاد ضربه شلاق است محکوم میشود. با اثبات این جرم ، مجازات حدی لغو نمی شود ، مگر اینکه متهم توبه کند .
ماده 264 قانون مجازات اسلامی بیان می کند: مصرف مسکر از قبیل خوردن ، تزریق ، تدخین ، چه کم باشد چه زیاد ، چه جامد باشد یا مایع ، مست کننده باشد یا نباشد ، موجب مجازات حد می باشد.
2-مجازات نگهداری و تهیه نمودن مشروبات الکلی
در قانون مجازات اسلامی حمل و نگهداری مشروبات الکلی جرم است بنابراین اگر میزبان پارتی مختلط ، اقدام به تهیه نمودن مشروبات الکلی برای میهمانان نماید بدون اینکه خودش مصرف کند ، مجرم است و مجازات خواهد شد.
بر اساس ماده 702 قانون مجازات اسلامی : برای تهیه کننده مشروبات الکلی برای مهمانان در پارتی های مختلط ، مجازات تعزیری درجه 6 تعیین شده است . این مجازات شامل حبس از شش ماه تا یک سال و شلاق تا 74 ضربه و پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی مشروبات نی باشد .
3- مجازات جرم استعمال مواد مخدر در مهمانی مختلط
استفاده از هرگونه مواد مخدر اعم از سنتی یا صنعتی در مهمانی های مختلط ، در هر صورت جرم است و مجازات خاص خود را دارد و متهمان مطابق با قانون مبارزه با مواد مخدر ، به مجازات حبس یا جزای نقدی به نفع دولت محکوم میشوند.
4- مجازات جرم روابط نامشروع در پارتی های مختلط
بر اساس ماده 637 قانون مجازات اسلامی : هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد ، مرتکب روابط نامشروع غیر از زنا شوند از قبیل بوسیدن یا در آغوش گرفتن ، به مجازات شلاق تا 99 ضربه محکوم می شوند.
نحوه دفاع متهمان شرکت در مهمانی و پارتی های مختلط چگونه است ؟
دادسرا ممکن است پس از تحقیقات از متهمان ، پرونده را با کیفر خواست به دادگاه کیفری ارسال کند . در دفاع در برابر این کیفر خواست ها و اتهامات ، باید از اصل قانونی بودن جرم ، دفاع کرد .توصیه میشود ازوکلای آگاه در این زمینه استفاده شود.
کلام آخر اینکه در قانون مجازات اسلامی ، صرف حضور فردی در پارتی ، جرم نیست و در صورت دستگیری فرد ، اگر وی بتواند اثبات کند که مرتکب هیچ جرم منافی عفت یا مصرف مشروبات نشده ، در مرحله دادسرا برای این فرد قرار منع تعقیب صادر خواهد شد.
وکیل یا مشاوره حقوقی برای شرکت در پارتی مختلط
یکی از موارد ضروری در طرح دعاوی مربوط به پارتی مختلط نحوه طرح دعوا می باشد. همچنین در اینگونه دعاوی نحوه دفاع نیز از اهمیت خاصی برخوردار می باشد به نوعی که نحوه طرح دعوا و دفاع از اینگونه دعاوی تاثیر زیادی در روند رسیدگی خواهد داشت. بنابراین توصیه ما این است که در طرح ایمگونه دعاوی از مشاوره وکلای مجرب استفاده نمایید. سایت حقوقی وکیل میخوام با درا بودن بهترین وکلای کیفری می توانند در این زمینه کمک فراوانی نمایند.