مراحل قانونی طلاق زن به دلیل نداشتن رابطه زناشویی و حقوق زن در این طلاق

مراحل قانونی طلاق زن به دلیل نداشتن رابطه زناشویی و حقوق زن در این طلاق

پشتیبان حقوقی قدرتمند شما

در مسیر حقوقی تنها نیستی! ما کنارت هستیم.

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
وکیل موسسه حقوقی وکیل میخوام
٢٤ آذر ١٤٠٣ 5 دقیقه

امروزه یکی از مشکلات عمده در زمینه اختلاف زوجین که منجر به طلاق شده است ، نداشتن رابطه جنسی و یا رابطه جنسی متعارف است که متاسفانه گاهی زوجه بخاطر وجود شرم و حیا ، این موضوع را سالیان سال مطرح  نکرده و موجب مشکلات جسمی و روحی زیادی برای خود خواهد شد. اما در باطن ماجرا این مساله بسیار مهم بوده و و باعث جدایی و از بین رفتن صمیمیت بین زوجین می شود. در ادامه وکیل متخصص طلاق سایت حقوقی وکیل میخوام در مورد مراحل قانونی طلاق  زن به دلیل نداشتن رابطه زناشویی مواردی را مطرح می کند.

مراحل قانونی طلاق زن به دلیل نداشتن رابطه زناشویی

راهنمای حقوقی طلاق به دلیل عدم رابطه زناشویی

در قانون مدنی ایران ، طلاق به عنوان راهکاری برای انحلال نکاح در شرایط خاص  شناخته شده است یکی از این شرایط خاص ، نداشتن رابطه زناشویی است که توسط هر یک از زوجین قابل مطرح شدن است که در صورت اثبات این امر در دادگاه و احراز شرایط قانونی توسط دادگاه ، حکم به طلاق صادر خواهد شد.

در قانون ایران طلاق زن به دلیل نداشتن رابطه زناشویی در قالب عسرو حرج مطرح خواهد شد به عنوان مثال ناتوانی جنسی مرد یا امتناع او از برقراری رابطه جنسی نمونه هایی از این موارد محسوب می شود.

زن می تواند با ارائه دلایل و مستندات کافی به دادگاه ، این موضوع را اثبات نماید که ادامه زندگی زناشویی برای او با مشقت و سختی همراه است ، درخواست طلاق را مطرح نماید.

قانون گذار در ماده 1130 قانون مدنی موارد عسر و حرج را بیان نموده است اما موارد عسرو حرج تنها منحصر به مواد قانونی نیست و به هر حال تشخیص این موارد با دادگاه خواهد بود.

مراحل قانونی طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی چگونه است ؟

1: اولین گام : تقدیم دادخواست

در ابتدا خواهان باید دادخواست خود را مبنی بر نبود رابطه جنسی به دادگاه خانواده تقدیم نماید . در این دادخواست ، دلیل طلاق باید به طور وضوح مشخص باشد .

2: مرحله دوم : ارجاع به داوری

بعد از اینکه خواهان دادخواست خود را تقدیم دادگاه نمود ، دادگاه این موضوع را به داور ارجاع خواهد داد که داوران می توانند از بین بستگان و آشنایان زوجین انتخاب گردند .

3: مرحله سوم: صدور گواهی عدم سازش

در صورتی که در مرحله قبل ، داوری به نتیجه نرسد ، دادگاه گواهی عدم سازش صادر خواهد کرد که این گواهی به منزله مجوز طلاق خواهد بود.

4:مرحله چهارم: ثبت طلاق

بعد از اینکه برای زوجین گواهی عدم سازش صادر شد ، زوجین با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ازدواج ، نسبت به ثبت طلاق خود اقدام می نمایند.

اثبات طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی در دادگاه چگونه است ؟

1: اقرار زوج

اگر مرد به عدم برقراری رابطه زناشویی اقرار نماید ، اقرار وی دلیلی محکمه پسند برای دادگاه محسوب خواهد شد .

2: نظریه پزشکی قانونی

در برخی موارد دادگاه ، زوجین را به پزشکی قانونی ارجاع میدهد تا وضعیت آنها را از حیث عدم رابطه زناشویی بررسی نماید.

نکته قابل تامل این است که ارائه دلایل قانع کننده و کافی برای اثبات عدم برقراری رابطه جنسی بسیار اهمیت دارد . بنابراین توصیه می شود حتما با یک وکیل متخصص در زمینه خانواده مشاوره نموده و از ایشان کمک های لازم را دریافت نمایید تا درکوتاهترین زمان بهترین نتیجه را اتخاذ نمایید.

حقوق زن در طلاق به دلیل نداشتن رابطه زناشویی چگونه است ؟

زن در صورت اثبات عدم برقراری رابطه زناشویی از طرف مرد ، می تواند به دادگاه مراجعه نموده و طلاق خود را مطالبه  نماید. در این حالت زن مستحق مهریه ، نفقه معوقه و در صورت ثابت شدن عسرو حرج ، نفقه متعه نیز خواهد بود.

لازم به ذکر است اگر عدم رابطه جنسی یا رابطه زناشویی ناشی از عیوب جنسی باشد ، و این امر در دادگاه اثبات شود ، دادگاه نکاح را فسخ می نماید.

لزوم استفاده از وکیل برای طلاق زن

استفاده از وکیل برای جدای به دلیل نداشتن رابطه جنسی

همانطور که می دانیم مسائل حقوقی از پیچیدگی های خاص خود را دارد. زیرا وجود قوانین متفاوت و فراوان در زمینه حقوقی سبب می شود که عدم طرح دعوای درست و دقیق باعث عدم نتیجه و بعضا رد شدن دعوا به طور کلی به دلیل امر قضاوت شده می شود. یکی از این موارد مهم که وجود وکیل خبره در مسائل مربوط به طلاق زن می باشد. زیرا که یک وکیل متخصص در زمینه طلاق می تواند کمک فراوانی به افراد برای گرفتن طلاق نماید. سایت حقوقی وکیل میخوام با دارا بودن بهترین وکلای تخصصی در طلاق به شما در این زمینه کمک فراوانی می نماید.

امتیاز بدهید

میانگین امتیاز 4/5 از مجموع 1 رای
همین حالا برای دریافت مشاوره تماس بگیرید
دریافت مشاوره
مشاوره خود را از مابخواهید
پرسش و پاسخ
0 جواب 0 سوال
WhatsApp Icon