1. وکیل میخوام
    /
  2. مقالات
    /
  3. اثبات بی گناهی یا نحوه دفاع در جرم رابطه نامشروع
    /
مقالات
مقالات

اثبات بی گناهی یا نحوه دفاع در جرم رابطه نامشروع

کیفری
١٢ شهریور ١٤٠٣
مدت مطالعه: ۵ دقیقه
دریافت مشاوره رایگان کیفری
اثبات بی گناهی یا نحوه دفاع در جرم رابطه نامشروع

متاسفانه رابطه نامشروع به عنوان یکی از جرایمی که به دلایل عمدتا حیثیتی از حساسیت های خاصی در جامعه برخوردار می باشد. و اکثر افراد سعی دارند از بار اتهام این جرم رهایی یابند. بنابراین یکی از سوالات رایج درمورد این جرم این است که چگونه می توان از بار اتهام این جرم رهایی پیدا کرد. در ادامه وکیل کیفری سایت حقوقی وکیل میخوام درباره نحوه اثبات بی گناهی این جرم و چگونگی دفاع در این دعاوی توضیح می دهد. ولی ذکر این نکته مهم می باشد که هم اثبات جرایم نامشروع و هم اثبات بی گناهی در این جرایم سخت می باشد لذا داشتن دانش و تجربه کافی در اینگونه دعاوی امری مهم می باشد.

دفاع یا اثبات بی گناهی در دعوایی جرایم منافی عفت چیست؟

اثبات بی گناهی یا همان برائت در دعاویی رابطه نامشروع یعنی اینکه وقتی فردی با اتهام رابطه نامشروع روبرو می شود چگونه بی گناهی خود را ثابت نماید و با دریافت حکم برائت از دادگاه ثابت نماید که بی گناه بوده و چه بسا طرف مقابل دعوا را به اتهام تهمت و افترا مورد تعقیب قرار دهد.

شرایط اثبات بی گناهی در جرایم کیفری مانند رابطه نامشروع چیست؟

برای اینکه شرایط بی گناهی را توضیح دهیم باید با برخی مفاهیم مانند عنصر قانونی،مادی و معنویی آشنا شویم. در جرایم کیفری برای اینکه فردی را بتوان مجازات نمود باید سه عنصر قانونی، مادی و معنویی را اثبات نمود.

عنصر قانونی جرم

منظور از عنصر قانونی جرم این است که باید این جرم از نظر قانون گذار جرم تلقی گردد، مسلم است چنانچه عملی توسط قانون جرم تلقی نگردد، نمی توان فرد را به خاطر آن عمل مجازات نمود. به طور مثال باید وقتی عملی در تعریف قانون سرقت یا کلاهبردلری تلقی نگردد، نمی توان فردی را به خاطر آن جرم مجازات نمود.

پس واضح است هنگامی می توان فردی را به عنوان مجرم در دعاوی رابطه نامشروع مجازات نمود که قانون آن عمل را قابل مجازات دانسته باشد.

عنصر مادی جرم

منظور از عنصر مادی فعل یا ترک فعلی می باشد که فرد توسط آن نیت شوم خود را تحقق می بخشد. پس تا عملی در عالم واقع صورت نگرفته باشد نمی توان فردی را مجرم تلقی نمود. پس صرف داشتن نیت انجام جرم فرد را مجرم نمی سازد.

عنصر معنوی جرم

حال که با معانی و تعریف عناصر قانونی و مادی آشنا شدیم به بیان عنصر معنویی این جرم می پردازیم، منظور از عنصر معنویی یعنی فرد قصد و نیت انجام عملی خلاف و غیر قانونی را داشته باشد. یعنی تحقق جرم منوط به وجود نیت و قصد می باشد، به طور مثال در جرم مزاحمت تلفنی اگر کسی چندین بار شماره ای را اشتباه بگیرد بدون اینکه قصد مزاحمت داشته باشد را نمی توان وی را به این جرم محکوم نمود.هرچند درعمل موجب مزاحمت برای مخاطب شده باشد.

چگونگی اثبات بی گناهی در رابطه نامشروع

مهم ترین سوالی که اینجا مطرح می شود، این است که چطور و به چه روشی بی گناهی خود را اثبات کنیم، برای پاسخ به این سوال باید گفت به طور کلی در دعاویی کیفری دو روش عمده برای اخذ برائت و دفاع وجود دارد. این دو روش شامل:

می باشد.

ارائه دلیل و مدارک از سوی متهم

اصولا یکی از مهم ترین راهها برای رهایی از اتهام و مجازات آوردن دلیل مبنی براینکه وی عملی را انجام نداده است، این دلایل می تواند بسته به مورد متفاوت باشد به طور مثال می توان با آوردن شاهد اثبات کند کی وی در هنگام وقوع جرم در محل حضور نداشته است.

چالش کشیدن و بی ارزش نمودن دلایل طرف مقابل

خب به طبع یکی از راههای موثر در دفاع بی ارزش نمودن یا به چالش کشیدن دلایل طرف مقابل است.که این راه با روشهای مختلفی انجام می گیرد. به طور مثال می توان در دادگاه از صحبت های ضد و نقیض فرد استفاده نموده و آنها استفاده نمود. یا شهادت شهود را مورد جرح یا بی اعتباری قرار داد.

مدارک لازم برای اثبات بی گناهی در دادگاه

عمده مدارک لازم در اثبات بی گناهی بسته نحوه طرح دعوا و نوع جرم رخ داده عبارت است از:

وجود اقرارنامه یا اقرار

منظور به نوعی فرد شاکی خود به انجام عمل یا دروغی عمل خود اقرار نماید. به طور مثال در پزشکی قانونی وقوع رابطه جنسی ورد یک جسم خارجی عنوان شده باشد.

وجود شهادت یا شهادتنامه

مسلم است که در دعاویی اولین کار برای اثبات بی گناهی این است که شهود ارتکاب جرم را توسط فرد متهم تکذیب نمایند. به طور مثال شهادت دهند که وی در زمان وقوع جرم در مکان دیگری غیر از آن مکان حضور داشته است.

وجود سوگند یا سوگند نامه

منظور اینکه متهم در دادگاه سوگند یاد نماید که در وقوع جرم نبوده و عملی را انجام نداده است. البته سوگند دارای شرایط خاص خود می باشد.

علم قاضی

یعنی در دفاع فرد طوری عمل کند که قاضی را قانع نماید که وی مرتکب چنین جرمی نیست. و قاضی به این علم برسد که وی مقصر یا مجرم نمی باشد.

وجود سند و مستندات

منظور اینکه متهم با ارائه سندی مثل اسکرین شات یا غیره ثابت کند که وی در وقوع جرم مقصر یا عامل نیست و به این طریق از اتهام خلاصی یابد

آیا می توان در دعاوی منافی عفت یا رابطه نامشروع طوری دفاع نمود که فرد حداقل از مجازاتش کاسته گردد؟

بلی، همیشه نحوه دفاع در دعاوی کیفری در کاهش مجازات موثر می باشد.

آیا صرف حضور زن و مردی در یک فضای عمومی باهم از مصادیق وقع جرم رابطه نامشروع می باشد؟

در جواب باید گفت صرف حضور در یک مکان عمومی مثل رستوران جرم نمی باشد اما نحوه برخورد و مثال دیگر می تواند در انتساب چنین جرمی موثر باشد.

آیا رابطه جنسی و داشتن سکس با دختری که پرده بکارت ندارد جرم محسوب می شود؟

در جواب باید گفت داشتن یا نداشتن پرده بکارت در رابطه جنسی در تحقق جرم رابطه نامشروع و زنا تاثیر ندارد و فقط در گرفتن ارش البکاره تاثیر دارد.

در پایان توصیه می شود که چون اثبات و طرح دعوای درست در دعاوی منافی و زنا و به خصوص دفاع از آنها از امور بسیار مشاوره حقوقی کیفری می باشد لذا توصیه می شود در این موارد حتما از مشاوره حقوقی وکلای کیفری سایت حقوقی وکیل می خوام در امور جرایم منافی عفت کمک بگیرید.

09197864946
info@vakilmikham.com
WhatsApp Iconدریافت مشاوره