خراشیدگی و پاره شدن پرده ی بکارت را که همراه با خون مردگی و تورم و یا جاری شدن خون می باشد ازاله می گویند. و مهمترین نکته در پارگی بکارت این است که حتما خونریزی دلیل پاره شدن پرده بکارت نمی باشد. یا عدم خونریزی نیز به معنی پاره شدن پرده بکارت در گذشته نیست. در ابتدای مجرای تناسلی و در مدخل واژن زنانه یک پرده هست که بعد از پاره شدن آن به شکل زوائدی نامنظم قابل مشاهده می باشد.
این پرده دارای سوراخ مرکزی می باشد که انواع مختلفی دارد:
بعضی دختران نیز به صورت طبیعی دارای پرده بکارت نمی باشند.
اگر پاره شدن پرده بکارت با رضایت خود دختر انجام شده باشد. دیه ی آن ارش البکاره است. در اکثر پرونده ها، ارش البکاره ۲ % دیه ی کامل تعین می شود. اما اگر این کار بدون رضایت دختر انجام شده باشد، دیه ی دختر همان مهرالمثل می باشد.
رضایت دختر مجنون یا نابالغ که به این عمل رضایت واقعی نداشته، در حکم نارضایتی می باشد. اگر فردی به غیر از شوهر، بکارت دختررا پاره کند، ضامن بوده و میزان ارش ازاله ی بکارت،مهرالمثل می باشد.
چنانچه مردی با زنی به این شرط ازدواج کند که وی باکره باشد ولی زن باکره نباشد، مرد این حق را دارد که عقد را فسخ نماید یا مابه التفاوت باکره بودن و نبودن را از زن بگیرد. این حکم برای زنی که باکره نباشد و پرده ی بکارت خود را ترمیم نموده است،مجری خواهد بود.
چنانچه پس از عقد مشخص شود که زن باکره نبوده، مرد حق فسخ نخواهد داشت، مگر این که شرط بکارت کرده باشند
چنانچه پرده ی دختر رابا انگشت و یا چیز دیگری پاره کرده باشند، اگر موجب پارگی مثانه و عدم ضبط ادرارنیز باشد، به غیر از دیه ی کامل، مهرالمثل هم تعلق می گیرد.
اما اگر منجر به پارگی مثانه نشده باشد، تنها مهرالمثل به او تعلق می گیرد
پرده ی بکارت طبق نظر پزشکی قانونی به ۱۲ ناحیه تقسیم شده که در اصطلاح به آن ساعت گویند. در واقع این پرده از یک شروع شده و به دوازده ختم می شود. مثلا پزشکان در گواهی خویش می نویسند: در ساعت ۷ و ۸ پارگی وجود دارد.
طبق قانون، دیه ی ازاله ی ناقص بکارت نیز همان مهرالمثل خواهد بود.
چنان چه در این زمینه سوالی بودمشاورین حقوقی و کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکیل میخوام به صورت رایگان و انلاین در خدمت شماست .