ازدست دادن پرده بکارت با رضایت دختر
دوست دختر و دوست پسر بدون خواندن صیغه محرمیت رابطه نامشروع محسوب شده و جرم انگاری شده است.به صرف داشتن پیامک و اس ام اس و ... ، نشان از رضایت فرد مبنی بر ازاله بکارت نیست.درصورت ازدست دادن پرده بکارت حکم به شلاق و پرداخت مهرالمثل داده می شود
حتی اگر خانم خودش درخواست کند درخواست خانم غیرقانونی است ودرصورتیکه مرد هم چنین کارغیرقانونی وغیرشرعی انجام دهیدقابل تعقیب ومجازات قانونی خواهید بود.
پرده بکارت چیست
در درون اندام تناسلی زن، لایهای دو لایه قرار دارد که به آن اصطلاحاً پرده بکارت گویند و در صورتی که ازاله (از بین بردن) صورت گیرد، ممکن است بخشی از آن در درون واژن باقی مانده و به صورت غیر منظم قابل مشاهده باشد. پرده بکارت از نظر ظاهری دارای اشکال مختلفی است و ممکن است بسته به ژنتیک و سایر عوامل در افراد مختلف قطر و نوع آن متفاوت است
ازاله بکارت از نظر فقهی و قانونی به چه معنی است
در صورتی که نسبت به پرده بکارت آسیبی وارد شود به نحوی که منتج به از بین رفتن یا پاره شدن آن و همچنین متورم شدن شود، ازاله بکارت صورت گرفته است. لیکن نکتهای که قابل توجه است، آن است که مشاهده خون علت از بین رفتن یا ازاله نیست و عدم مشاهده به منزله عدم ازاله نمیباشد. همچنین به نظر میرسد از نظر علمی و حقوقی نمیتوان ازاله بکارت را به نوعی نقص عضو قلمداد نمود.
دیه ازاله بکارت
قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مشتمل بر ۵ بخش شامل کلیات، حدود، قصاص دیات و تعزیرات میباشد. در رابطه با ازاله بکارت باید توجه داشت که فاکتورهای متفاوتی در نوع جرم ارتکابی به نحو عمدی یا شبه عمد اعم از غیر عمد و خطا محض و همچنین مهلت پرداخت دیه و مسئول پرداخت آن تأثیر دارد. با ملاحظه قانون مجازات اسلامی – کتاب دیات، مواد متعددی در این رابطه حکم مشخصی را مقرر نمودهاند.
مقررات ناظر بر دیه از بین بردن بکارت
- وفق ماده ۲۳۱ قانون مجازات اسلامی در فرضی که زنا به صورت زنا به عنف یا برخلاف رضایت دختر باکره صورت گیرد، مرتکب جرم بایستی علاوه بر پرداخت ارش ازاله بکارت، مهر المثل را نیز پرداخت کند. در مقابل در صورتی که زنا نسبت به دختر باکره به صورت غیر عنف صورت گیرد، صرفاً امکان درخواست مهر المثل وجود دارد.
- در صورتی که از بین رفتن پرده بکارت، از طریق زنا یا به نحوی از انحاء و با رضایت دختر صورت گیرد، مرتکب ضامن پرداخت مهرالمثل یا ارش نمیباشد لیکن اگر ازاله بکارت توسط مرتکب سبب ایجاد بیماری شود که به مثانه ضرر وارد نماید و یا سبب تداخل مجاری ادرار و مدفوع شود به نحوی که دختر قادر به ضبط آن نشود، بسته به موردی که صورت گرفته، مرتکب مکلف به تأدیه دیه یا ارش است.
- در فرضی که زوج با زوجه شرط نماید که به شرط باکره بودن با وی ازدواج مینماید و لیکن زوجه باکره نباشد، زوج بر مبنای قانون واجد دو حق است یا آنکه فسخ عقد نکاح را خواستار شود یا میزان تفاوت باکرگی و غیر باکرگی را از زوجه مطالبه نماید. همچنین این حکم نسبت به مواردی که پرده بکارت مورد ترمیم قرار گرفته است نیز میشود.
- در صورتی که دختری که به سن بلوغ نرسیده به هر دلیلی از جمله رضایت شخصی یا اکراه یا اجبار با زنا موافقت نماید، رضایت وی معتبر نبوده و حکما مخدوش است.
زدن پرده بکارت به شکل عمد و غیر عمد
عموماً پرسشی که مطرح میشود آن است که آیا دیه یا ارش ازاله بکارت به صورت عمدی یا غیر عمدی تفاوتی دارد یا خیر. در این خصوص باید بیان داشت که مستنبط از ماده ۱۵۰ قانون مجازات اسلامی هیچ گونه تفاوتی میان دیه این دو وجود ندارد و در هر دو فرض مهر المثل قابل مطالبه است که نظرات مشورتی متعددی موید این نظر است اما اگر به عنف باشد علاوه بر مهرالمثل ارش البکاره نیز قابل مطالبه است.
همچنین در صورتی که پرده بکارت به شکل حلقوی یا قابل ارتجاع باشد و دخول صورت گیرد، به جهت اینکه ازاله بکارت محقق نشده صرفاً مهرالمثل ثابت است نه ارش البکاره.
در فرضی که از بین بردن بکارت توسط پزشک در حین انجام امور پزشکی به صورت غیر عمد صورت گیرد در فرضی که وی مقررات و نظامات پزشکی را رعایت نموده باشد و مرتکب قصور و تقصیر یا بی احتیاطی و بی مبالاتی نشده باشد، مسئولیتی متوجه وی نمیباشد. در این فرض در صورت اخذ برائت توسط وی، بار اثبات قصور و تقصیر بر عهده مجنی علیه بوده و در فرض عدم اخذ آن، بار اثبات بر عهده پزشک است.
دیه ازاله بکارت بر عهده کیست
در صورتی که از بین رفتن پرده بکارت به نحو عمدی و یا شبه عمدی اعم از غیر عمد و خطا محض با توجه به تعاریف قانون مجازات اسلامی صورت گیرد، البته که از بین بردن پرده بکارت به صورت غیر عمد بسیار اتفاق نادری می باشد که ممکن است در اثر اصابت جسمی یا سانحه ای به شکل غیر عمد اتفاق بیفتد در هر حال مرتکب ازاله بکارت ضامن پرداخت آن است که دیه آن مهرالمثل می باشد که توسط کارشناسان با توجه به وضع زن تعیین می گردد .
علاوه بر ایندر فروضی که بزه زنا از طریق گواهی گواهان، علم قاضی و قسامه ثابت نمیشود، باز هم دیه مهر المثل قابل پرداخت است. ازاله بکارت توسط مجنون و غیر بالغ هم در حکم خطای محض است و دیه آن با عاقله (بستگان ذکور نسبی مرتکب مانند عمو) می باشد.