ملک غیر قابل افراز چیست
افراز یا تقسیم مال مشاع و خروج از حالت اشاعه یکی از مباحث مهم امور ملکی می باشد، در این باره سوالات متعددی وجود دارد یکی از سوالات پیرامون این موضوع این است که آیا تمامی املاک قابلیت افراز را دارند.
چنان چه در این زمینه سوالی بودمشاورین حقوقی و کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکیل میخوام به صورت رایگان و انلاین در خدمت شماست .
در همه موارد و مواقع ملک قابلیت افراز یا جدا شدن را ندارد. به طور مثال در ملکهایی که افراز موجب از ارزش افتادن آن می گردد یا اینکه ملک دارای ویژگیهایی باشد که اصلاً برای آن افراز ممکن نباشد، در این حالت نمی توان اقدام به افراز نمود. به عنوان نمونه خانههای آپارتمانی را زیاد نمیتوان افراز نمود. یا حتی در مواقعی برای پایان دادن به اختلافات میان دو شریک باید تقاضای دستور فروش از دادگاه بخواهید. در ادامه مواردی که ملک قابلیت افراز ندارد را بیان می کنیم:
موارد غیر قابل افراز بودن ملک مشاع
- حالت موقعی است که نسبت به ملک مشاع سند مالکیت معارض صادر شده و تا زمانی که رفع تعارض صورت نگرفته باشد افراز انجام نمی گردد.
- مطابق ماده 591 قانون مدنی در صورتی که تقسیم مال مشاع برای یک یا چند شریک ایجاد ضرر نماید، امکان افراز ملک وجود نداشته مگر مالکین به تقسیم آن رضایت دهند.
- شرکا به موجب قرارداد ملزم به عدم تقسیم ملک مشاعی شده باشند.
- در برخی موارد به دلیل وجود مقررات قانونی افراز امکان ندارد. مثل قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و آیین نامه مربوطه یا عدم امکان افراز ملک موقوفه بین موقوف علیهم یا عدم امکان افراز ملک به دلیل اینکه جز اراضی ملی محسوب می گردد.
- مورد آخر در جایی است که افراز باعث کاهش یا ازبین رفتن ارزش ملک می شود و یا ماهیت ملک به گونه ای است که امکان افراز نسبت به آن وجود ندارد.
- چنان چه در این زمینه سوالی بودمشاورین حقوقی و کارشناسان حقوقی موسسه حقوقی وکیل میخوام به صورت رایگان و انلاین در خدمت شماست .