امروزه اینترنت و استفاده از نرم افزارهای وابسته به آن جزیی از زندگی ما شده است. به نحویی که میزان ساعتی که ما با اینترنت می گذاریم از روابط عادی و سنتی بیشتر شده است. به نوعی که بیشتر روابط دوستانه و اجتماعی ما را شامل شده است این افزایش استفاده از اینترنت باعث شده است که مشکلات پیرامون آن هم به وجود آید. یکی از این مشکلات ایجاد مزاحمت از طریق فضای می باشد. افراد با استفاده از اینترنت و فضای مجازی به ایجاد مزاحمت می پردازند. در این مقاله وکیل جرایم سایبری سایت حقوقی وکیل می خوام، به تعریف مزاحمت اینترنتی می پردازد.
امروزه شاهد این موضوع هستیم که افراد در فضای مجازی اقدام به ایجاد مزاحمت برای افراد کرده و موجب آزار و اذیت افراد می شوند.
به موجب ماده 641 قانون مجازات اسلامی ، هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی برای اشخاص دیگر مزاحمت ایجاد کند علاوه بر اجرای مقررات خاص مخابرات ، مرتکب به حبس نیز محکوم خواهد شد.
براساس قانون ، شخصی که با استفاده از اینترنت ویا بهره بردن از مخابرات ، اقدام به تغییر صوت ، یا تصویر دیگری نماید و آن را منتشر کند ، مزاحم تلقی می شود.
یعنی شخصی که با افشای اسرار شخصی فرد دیگری مسبب خساراتی به هر شکل اعم از مادی و معنوی بشود و این شخص با نیت ایجاد مزاحمت ، وارد کردن خسارت ، اقدام به تغییر صوت ، یا تصویر دیگران کرده و آنها را انتشار دهد و موجب آزار دیگران شود . در واقع هدف مرتکب از این کار : ضرر رساندن به دیگران برای سرگرم شدن خودش است .
مزاحمت در فضای مجازی ممکن است از طریق تلگرام ، یا اینستا گرام یا سایر شبکه های اجتماعی رخ بدهد.
یکی از مزاحمت های رایج اینترنتی که جدیدا در حال گسترش است این است که فرد مزاحم در شبکه های مجازی اقدام به انتشار یک آگهی مربوط به استخدام کرده ، سپس با دریافت اطلاعات از کاربران ، برای آنها در شبکه های اجتماعی متن یا تصویر ارسال میکنند.
این جرم زمانی اتفاق می افتد که فردی از طریق فضای مجازی یک محتوای غیر اخلاقی را برای خانمی ارسال کرده و هدف او از این کار آزار و ضرر رساندن به آبرو و حیثیت آن خانم است که در این صورت جرم نوامیس در فضای مجازی محقق می شود. و یا آقایی با ارسال تصا.یر مستهجن برای یک زن ، از او درخواست برقراری رابطه جنسی میکند.
عمده مجازات جرم مزاحمت در اینترنت : حبس از یک ماه تا شش ماه می باشد. .
این جرم روزانه برای تعداد زیادی از کاربران در فضای مجازی اتفاق می افتد که افراد معمولا اقدام به مسدود کردن حساب فرد مزاحم می کنند تا مانع این عمل ناپسند شوند. اما گاهی امکان دارد فرد مزاحم با مسدود شدن یک حساب ، از طریق حساب های دیگر خود برای فرد ایجاد مزاحمت میکند که این مورد قابل پیگیری است .
سریعا طرح شکایت کرده و برای این کار ، حتما باید گوشی همراه یا سایر دستگاه های رایانه ای یا مخابراتی را که حاوی پیام و متن و صوت است را به دادسرا ارائه دهد.
اولین قدم برای پیدا کردن مزاحم مجازی شکایت و پیگیری آن از طریق پلیس فتا است با این وجود بهتر است حتما با یک وکیل و مشاوره در این زمینه مشورت کنید.
برای شکایت از مزاحمت های اینترنتی فقط دادسرای عمومی ، صالح به رسیدگی می باشند . اگر شخصی برای شما مزاحمت اینترنتی ایجاد کرد دو راه دارید :
1- می توانید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کرده و شکایت خود را در آنجا مطرح کنید .
2- میتوانید به پلیس فتا مراجعه کرده ومدارک و دلایل خود را برای پیگیری به پلیس فتا تحویل دهید.
ضرورت داشتن وکیل و مشاوره در دعاوی مزاحمت اینترنتی
در کل جرایم فضای مجازی به خاطر اینکه از جرایم و مشکلات جدید در امور حقوقی می باشد. لذا افراد باید از دانش و تخصص بالایی در این زمینه برخوردار باشند، بدین استفاده از مشاوره وکلای متخصص درامر فضای مجازی ضروری و غیر قابل اجتناب می باشد. بنابراین توصیه می شود، به منظور موفقیت در دعاوی مربوط به فضای مجازی از وکلای خبره و تخصصی در زمینه فضای مجازی سایت حقوقی وکیل می خوام استفاده نمایید.