نحوه نوشتن و تنظیم تقسیم نامه زمین چگونه است؟

نحوه نوشتن و تنظیم تقسیم نامه زمین چگونه است؟

پشتیبان حقوقی قدرتمند شما

در مسیر حقوقی تنها نیستی! ما کنارت هستیم.

مشاوره حقوقی ملکی
وکیل موسسه حقوقی وکیل میخوام
٢٦ آذر ١٤٠٣ 5 دقیقه

یکی از مسائل مهم در امور ملکی که منجر به وجود آمدن دعاویی متعدد می گردد، مسائل مربوط به متن تقسیم نامه زمین می باشد. بنابراین دانستن و آشنایی با نحوه تقسیم زمین برای افراد ضروری می باشد. زیرا داشتن آگاهی در این زمینه به افراد برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات پیرامون تقسیم نامه ها کمک فراوانی می نماید. در ادامه وکیل حقوقی-ملکی سایت حقوقی وکیل میخوام به بیان نحوه نوشتن و تنظیم تقسیم نامه زمین می پردازد.

تقسیم نامه چیست؟

تقسیم نامه زمین نوعی سند است که به موجب آن ، شرکای یک زمین مشاع اقدام به تعیین حصه و سهم خود در آن زمین می کنند. بنا براین شرکایی که قصد تقسیم این نوع زمین را دارند باید متن تقسیم نامه ملک مشاع را تنظیم نمایند.

مراحل نوشتن تقسیم نامه زمین

مراحل نوشتن و تنظیم تقسیم نامه ملک مشاع عبارتند از :

مراحل نوشتن متن تقسیم‌نامه: راهنمای گام‌به‌گام

1: در ابتدا شرکا باید متن توافق نامه زمین عادی را با توافق یکدیگر تنظیم نمایند. و بعد از آن به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و درخواست صدور سند رسمی برای تقسیم زمین را نمایند چرا که تقسیم نامه عادی زمین بر اساس قانون ، در ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد.

2: دفاتر اسناد رسمی با توجه به اسناد و مدارکی که افراد ارائه داده اند و هزینه های دریافتی از آنان ، اقدام به صدور یک تقسیم نامه رسمی می نمایند. که به موجب این تقسیم نامه سهم هر یک از شرکا مشخص خواهد شد .

3: بعد از اینکه تقسیم نامه رسمی زمین در محضر تنظیم شد ، هیچ یک از شرکا بدون رضایت یکدیگر نمی توانند این تقسیم را بهم بزنند. مگر اینکه در حصه یکی از آنان عیبی ظاهر شده باشد و یا اینکه تقسیم زمین بنا به دلایل قانونی باطل باشد .

در متن تقسیم نامه چه مواردی باید ذکر گردد؟

1: مشخصات هویتی تمامی شرکا و محل اقامت آنان باید به صورت دقیق در متن تقسیم نامه ذکر شود.

2: ذکر مشخصات زمین مشاع از جمله : مساحت زمین ، آدرس و شماره پلاک آن به طور دقیق در متن تقسیم نامه .

3: مقدار سهم هر یک از شرکا باید در متن تقسیم نامه به طور کامل ذکر گردد.

هزینه دریافت تقسیم نامه زمین چقدر است ؟

بعد از اینکه سند عادی تقسیم نامه زمین با رضایت شرکا تنظیم شد ، این سند برای ثبت باید به دفاتر اسناد رسمی برده شود که این امر نیازمند پرداخت هزینه می باشد .

بر اساس نرخ تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی ، به منظور صدور سند رسمی تقسیم نامه زمین ، هزینه ای را دریافت خواهند نمود.

هر گاه شرکا برای دریافت حکم تقسیم نامه زمین ، توافقی نکرده باشند و قرار بر دریافت حکم تقسیم زمین از سوی دادگاه باشد ، باید هزینه هایی را که برای دریافت حکم از دادگاه لازم است را پرداخت نمایند. که این هزینه ها شامل : هزینه های دادخواست ، اوراق دعوا، هزینه های ثبت نام در سامانه ثنا و هزینه وکیل و .. می باشد .

هنگام تنظیم تقسیم نامه زمین چه مواردی باید به طور روشن در آن ذکر شود؟

1: مشخصات هویتی تمام شرکا و ذکر محل اقامت آنان

2: مشخصات زمین مشاعی که شامل : مساحت ، آدرس و شماره پلاک و .. می باشد .

3: سهم هر یک از شرکا باید به صورت کامل و دقیق در تقسیم نامه ذکر شود.

لازم به ذکر است بعد از اینکه تقسیم نامه رسمی صادر شد ، دیگر هیچ یک از شرکا حق ندارند بدون رضایت سایرین ، آن تقسیم نامه را تغییر دهند ، مگر اینکه عیبی در سهم هر یک از شرکا وجود داشته باشد یا تقسیم زمین به دلایل قانونی قابل باطل باشد.

لزوم استفاده از وکیل برای دعاوی مربوط به تقسیم زمین

مسائل حقوقی و به خصوص مسائل مربوط به امور ملکی و زمین به دلیل حساسیت و پیچیدگی خاص خود نیاز به دانش و همچنین تجربه بالا جهت حل مسائل مربوط به آن را دارد. بنابراین داشتن وکیل یا مشاوره حقوقی خبره، نقش بسیار مهمی در این گونه دعاوی ایفا می نماید. به طوری که به دلیل عدم طرح دعوای درست در دادگاه ممکن است افراد به نتیجه مطلوب خود نرسند. سایت حقوقی وکیل میخوام با دارا بودن بهترین وکلای حقوقی در زمینه ملکی می تواند کمک فراوانی به شما در این زمینه نماید.

مشاوره حقوقی تخصصی برای تنظیم و تنظیم تقسیم‌نامه زمین

امتیاز بدهید

میانگین امتیاز 4/5 از مجموع 1 رای
همین حالا برای دریافت مشاوره تماس بگیرید
دریافت مشاوره
مشاوره خود را از مابخواهید
پرسش و پاسخ
0 جواب 0 سوال
WhatsApp Icon